BST 500
FIER
In structura de rezistenta a clădirii fierul utilizat este de tip BST 500 cu grosimi de 10, 18, 20, 22, 25 având proprietăți mecanice deosebite oferind un grad ridicat de siguranță și rezistență!
B650 B700
BETON
Betonul folosit la Ansamblul Rezidențial Central este B650 – B700. Rezistenta la compresiune marita si la o clasa de risc seismic mare. Acest tip de beton este folosit in special la constructii industriale si este foarte rar folosit la ansambluri rezidentiale.
Singura cladire rezidentiala din Rm.Valcea la care s-a folosit beton B700.
BCA
De asemenea, folosite atat pentru blocuri, cat si pentru case, materialele din BCA asigura un confort termic mult mai bun, costurile de intretinere fiind mai mici. Se face o economie a materialelor si pentru ca blocurile de BCA au nevoie de un pat subtire de mortar.
- Sunt recomandate pentru peretii exteriori ai blocurilor, dar si pentru delimitarea anumitor spatii interioare;
- Sunt rezistente la foc si umezeala, fiind un material prietenos cu mediul inconjurator;
- Casele construite din BCA sunt mai putin costisitoare din punct de vedere financiar, insa rezistenta nu este contestata;
- BCA-ul nu putrezeste si este rezistent impotriva mucegaiului, ceea ce inseamna ca durabilitatea materialelor este gandita pe termen lung. De asemenea, nu poate fi distrus de insecte sau alte rozatoare
De asemenea, intimitatea si linistea fiind un aspect foarte important pentru toată lumea , pe langa toate proprietățile pe care BCA-ul le are , este si un bun izolator fonic !
VATA BAZALTICA
Beneficii acustice
Blochează, absoarbe și îmbunătățește sunetele.
Începând de la căi ferate și până la linii de tramvai, drumuri către aeroporturi, infrastructura optimă este crucială pentru viața urbană, care poate fi foarte zgomotoasă. Vibrațiile de pe sol, zgomotul din trafic – fără să mai menționăm poluarea fonică umană – toate au impact negativ major asupra bunăstării noastre, în special în zonele dens populate
Rezistă la temperaturi de peste 1000°C
În zonele urbane limitate, tot mai mulți oameni lucrează și își construiesc casele în clădiri înalte. Aceste structuri pot reprezenta soluții uimitoare în abordarea problemei locuințelor sigure pentru o populație în creștere
Rezistenţa la compresiune este cerută în aplicaţiile unde există o încărcare punctuală mare (pardoseli, acoperişuri tip terasă, termosistem). În acest caz vata bazaltică are performanţe mai ridicate (KPa pana la 100KPa).
Funcţia de protecţie la incendii este necesară pentru prevenirea distrugerii structurii clădirii în cazul incendiilor şi în felul acesta de a permite persoanelor să iasă în siguranţă din clădire. Atât vata minerală de sticlă cât şi vata minerală bazaltică sunt materiale incombustibile, având euroclasa de reacţie la foc A1.
Costuri foarte reduse
Fiind cel mai bun material termo-izolant , vata BAZALTICA are proprietatea de a tine căldura in interiorul apartamentului pe timp de iarnă și în afara apartamentului pe timp de vara , reducând de la 500-600 lei lunar la doar 150 LEI
Centrala termica
Centrala termica murala in condensare, pe gaz, marca VIESSMANN disponibila in varianta de 24 kW pentru incalzire si preparare de apa calda menajera cu preparator instantaneu de apa calda menajera integrat.
O automatizare electronica a circuitelor, pentru functionare comandata de temperatura de ambianta si de temperatura exterioara si un termostat de protectie la inghet sunt integrate in Vitodens 050-W si se caracterizeaza printr-un nivel redus de zgomot in functionare, precum si prin componentele accesibile prin partea frontala in cazul lucrarilor de service si intretinere prin schimbatorul de caldura Inox-Radial din otel inoxidabil transforma eficient energia utilizata in caldura.
Randamentul sau se ridica la 97 procente (Hs). In consecinta, arzatorul cilindric din otel inoxidabil are un consum redus de gaz. Asadar, emisiile de CO2 sunt reduse si, astfel, contribuiti la protejarea mediului inconjurator.
LIFT
Lifturi marca Schindler de ultima generatie cu un design nou şi spaţiu confortabil fiind un ascensor cu greutate mică, ce nu conţine substanţe dăunătoare şi care necesită un consum scăzut de energie.
Fiecare lift are o capacitate de 9 locuri si o viteza de 1.6m/s suportand o greutate de pana la 675 kg.
Calitatea lifturilor Schindler garanteaza operatiuni de urcare si coborare in cel mai silentios si lin mod.
Planul pentru securitate impotriva incendiilor
ISU
Cu atentie si strictete, planul a fost executat de catre firme special autorizate de catre Inspectia de stat in constructii si supravegheata in toate etapele de catre Institutul pentru Situatii de Urgenta Rm.Valcea, unde, la sfarsitul executiei dupa o verificare ampla,
I.S.U Rm.Valcea elibereaza AUTORIZATIA DE FUNCTIONARE!
In compozitia planului de securitate la incendiu regasim urmatoarele elemente de siguranta :
1. 36 de butoate de panica conventionale pentru avertizare incendiu
2. 70 de senzori de fum
3. 36 de sirene de avertizare incendiu
4. 34 de voleti pentru introducerea aerului curat
5. 34 de voleti pentru desfumare si extragere a aerului viciat
6. 62 de hidranti interiori pentru combaterea incendiului ( 4/etaj)
7. 6 hidranti exteriori pentru combaterea incendiului
8. 34 de regulatoare de presiune pentru voletii de desfumare si introducere al aerului curat
9. 34 de stingatoare mobile.
10. Grup de pompare si mentinere a presiunii hidrantilor in permanenta la 9bar special si independent pentru stingerea incendiului cu un volum de 450 mc/apa.
11. Generator electrogen pentru mentinerea curentilor vitali in cazul caderilor de tennsiune.
12. Lift de interventie pentru pompieri constituit din materiele rezistente la incendiu timp de 120 de min.
In stransa legatura cu elementele de siguranta mentionate mai sus, pe fiecare etaj, cladirile beneficeaza de o incapere tampon (S.A.S) constituita din 8 usi antifoc cu o rezistenta de 120 min in cazul unui incendiu cu actionare electromagnetica, sistem independent de extragere a fumului si introducerea aerului curat (8000mc/h), lampi de trafic ( EXIT), coloane idependente de ventilare si desfumare, pentru fiecare scara, de la demisolul cladirii pana la ultimul nivel, conectate la trapele de ventilare si desfumare motorizate cu actionare automata in cazul detectarii unui incendiu;
Intreg sistemul de securitate la incendiu comunica direct cu cele doua centrale de detectie a incendiului pozitionate in camere tehnice speciale la demisolul cladirii.